top of page

Αξιοθέατα

Το Epidavros View βρίσκεται σε ένα πολύ κομβικό σημείο, αφού σου προσφέρει μια πληθώρα αρχαιολογικών μνημείων, μόλις λίγα λεπτά μακριά. Αν καταφέρετε και επισκεφθείτε κάθε όμορφο αλλά και σημαντικό σημείο της Επιδαύρου, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε μια σειρά από ημερήσιες εξορμήσεις, έχοντας ως σημείο αναφοράς το Epidavros View.

Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου

3 λεπτά

Στην Ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Επιδαύρου και στην Ν.Δ. πλαγιά της, ιδρύθηκε σε παλαιότερη του Ασκληπιείου περίοδο, το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, για τις δημόσιες ανάγκες έκφρασης της εποχής,κυρίως όμως για τα δρώμενα της Διονυσιακής λατρείας, γι’ αυτό και ήταν αφιερωμένο στον θεό Διόνυσο. 
Κάθε Ιούλιο, στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, πραγματοποιούνται σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις από σημαντικούς Έλληνες ή και ξένους καλλιτέχνες.

Βυθισμένη Πολιτέια της Επιδαύρου

4 λεπτά

Σε απόσταση αναπνοής από την παραλία “Καλυμνιός”, στην ακτή της Επιδαύρου και σε βάθος μόλις 2 μέτρων απλώνεται η “βυθισμένη πολιτεία”. Μυκηναϊκοί τάφοι του 12ου αιώνα π.Χ., τείχη, θεμελιώσεις κτιρίων, αμφορείς και τμήματα πλακόστρωτων φαίνονται πεντακάθαρα μέσα από τα καταγάλανα νερά, είτε περνώντας με βάρκα είτε κολυμπώντας. Σε κάποια σημεία σώζεται ακόμα και ο αρχαίος λιμενοβραχίονας.

Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

10 λεπτά

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και το μοναδικό Αρχαίο Θέατρο αποτελεί πρώτη επιλογή των επισκεπτών της Αργολίδας. Ο αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου από το 1988 περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.Το αρχαίο θέατρο είναι το καλύτερα σωζόμενο και ασφαλώς το πιο εντυπωσιακό σήμερα μνημείο του ιερού της Επιδαύρου. Η κατασκευή του τοποθετείται περί τα μέσα του 4ου αι. π.Χ. και σύμφωνα με τον αρχαίο περιηγητή Παυσανία (2ος αι. μ.Χ.) είναι έργο του αρχιτέκτονα Πολύκλειτου. Ο Πολύκλειτος σύμφωνα με τον περιηγητή έχτισε και την περίφημη θόλο στο ιερό του Ασκληπιού.

Μονή της Αγνούντος

10 λεπτά

Λίγο έξω από την Επίδαυρο, βρίσκεται τοποθετημένο από τα βάθη των αιώνων ένα σημαντικό μοναστήρι, με μεγάλη ιστορία και πολλούς πνευματικούς θησαυρούς, γνωστό με το όνομα «Παναγία της Αγνάντας»

Το παλιό του όνομα ήταν Μονή της Αγνούντος και με το όνομα αυτό αναφέρεται στα έγγραφα που έχουν σωθεί. Το όνομα της δεν είναι γνωστό από πού προκύπτει. Κάποιοι το θεωρούν παράγωγο από τη λέξη αγνός και κάποιοι από το ρήμα αγναντεύω, επειδή η τοποθεσία της είναι περίβλεπτη και μπορεί κανείς να αγναντέψει όλη τη γύρω περιοχή.Η ίδρυσή του ανάγεται στον 11ο  μ.Χ. αιώνα. 

Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου και γιορτάζεται με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια στις 15 Αυγούστου, με εκατοντάδες πιστούς από όλη την Ελλάδα.

Μονή Καλαμίου

20 λεπτά

Η Μονή Καλαμίου ιδρύθηκε κατά τα πρώτα χρόνια του 17ου αιώνα. Φαίνεται όμως ότι υπήρχε εδώ πολύ πριν μοναχικός βίος με απομονωμένους ασκητές. Ίχνη των ασκητών αυτών συναντούμε σε μικρότερη ή μεγαλύτερη απόσταση γύρω από τον τόπο της Μονής.Η  τοποθεσία του μοναστηριού είναι μαγευτική. Καλοντυμένη και καταστόλιστη από μια θαυμάσια ορεινή βλάστηση, που ξεκουράζει την κουρασμένη από το άγχος ψυχή και αναζωογονεί με το πλούσιο οξυγόνο του προσκυνητές  του.

Παλαμήδι

30 λεπτά

Το φρούριο του Παλαμηδιού, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής.

O λόφος του Παλαμηδιού, που οφείλει το όνομά του στον ομηρικό ήρωα Παλαμήδη, δεν φαίνεται να είχε οχυρωθεί συστηματικά μέχρι τα χρόνια της δεύτερης Eνετοκρατίας.Σήμερα η πρόσβαση στο φρούριο είναι δυνατή είτε μέσω αυτοκινητόδρομου που καταλήγει στην ανατολική του πύλη είτε από τη γνωστή κλίμακα που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του, ανατολικά του προμαχώνα Γκριμάνι. H κλίμακα αυτή, η παράδοση την θέλει να έχει 999 σκαλοπάτια, γιατί το χιλιοστό το έριξε το άλογο του Kολοκοτρώνη. Aπό εδώ υπάρχει άριστη θέα προς το Kάστρο της Aκροναυπλίας. Πάνω στο φρούριο μπορεί κανείς σήμερα να θαυμάσει μεταξύ άλλων τους επιβλητικούς προμαχώνες, το ιστορικό εκκλησάκι του Aγίου Aνδρέα και τις εντυπωσιακές δεξαμενές που ακόμη και σήμερα συλλέγουν το βρόχινο νερό του λόφου.

Μπούρτζι

30 λεπτά

Tο επιθαλάσσιο φρούριο, που έμεινε γνωστό με την τουρκική ονομασία Mπούρτζι, δηλαδή πύργος, αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης του Nαυπλίου.

Aρχικά στη νησίδα αυτή, που βρίσκεται στο μέσο του λιμανιού της πόλης, υπήρχε Βυζαντινός ναός αφιερωμένος στον Άγιο Θεόδωρο. Tο Mπούρτζι λειτούργησε ως φρούριο μέχρι το 1865. Kατόπιν αποτελούσε τον τόπο διαμονής των δημίων που πραγματοποιούσαν τις εκτελέσεις των θανατοποινιτών των φυλακών του Παλαμηδιού.

Αρχαία Τίρυνθα

35 λεπτά

Ο χαμηλός λόφος της Τίρυνθας, στο 8ο χιλιόμετρο του δρόμου Αργους-Ναυπλίου, κατοικήθηκε αδιάλειπτα από τη Νεολιθική εποχή μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Κατά τους προϊστορικούς χρόνους ο χώρος ήκμασε κυρίως κατά την πρώιμη και την ύστερη εποχή του Χαλκού. Στη δεύτερη φάση της Πρωτοελλαδικής εποχής (2700-2200 π.Χ.) πρέπει να υπήρχε εδώ ένα σημαντικό κέντρο με πυκνή κατοίκηση και ένα μοναδικής κατασκευής κυκλικό κτήριο, διαμέτρου 27 μ., στην κορυφή του λόφου.

Πόρος

35 λεπτά

Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαυρία. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Επίδαυρο και ακριβώς απένατι από το χωριό Γαλατάς. Είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για το σπουδαίο λεμονοδάσος αλλά και ως σημείο για ημερήσιες εξορμήσεις.

Please reload

bottom of page